2010: Abilităţi de viaţă – Resurse active

Obiective:

1. Dezvoltarea unei reţele naţionale formată din 20 de organizaţii neguvernamentale relevante, care să faciliteze iniţierea unor proiecte şi activităţi în sfera abilităţilor de viaţă a copiilor şi tinerilor dezavantajaţi.

2. Îmbunătăţirea abilităţilor de integrare socială şi profesională pentru 24 de tineri instituţionalizaţi din judeţul Iaşi, cu vârsta peste 18 ani.

Beneficiari direcți:

•24 de tineri instituţionalizaţi din judeţul Iaşi cu vârstă peste 18 ani pentru care se pregăteşte ieşirea din sistemul de protecţie;

•20 ONG – uri din România – nucleul iniţial al reţelei de organizații care derulează servicii şi activităţi în domeniul abilităţilor de viaţă pentru tineri aparţinând grupurilor dezavantajate;

•65 reprezentaţi din ong-uri şi instituţii relevante în domeniul integrării în societate a tinerilor aparţinând minorităţilor şi grupurilor dezavantajate care participă la Conferinţa naţională.

Activități și rezultate:

•Rețeaua APT – Abilități Pentru Toți – prima rețea de ong-uri active în domeniul abilităților de viață, formată din 20 de ong-uri din România.

• www.abilitatideviata.ro – 1 website – resursă pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă;

•75 de participanți la Conferinţă Naţională – Abilităţilor de viaţă pentru copii şi tineri dezavantajaţi;

•24 de tineri instituţionalizaţi cu abilităţi de viaţă îmbunătăţite în arii care facilitează incluziunea socială în urma participării la un program de dezvoltare a abilităţilor de viaţă, bazat pe metode de educație non-formală (Atelier practic – ”Bucătăria Veselă”- 16 sesiuni;

•Grup de dezvoltare personală – 5 module 32 de sesiuni ; Excursie ”Aventuri out-door”)•1000 de pliante de promovare a site-ului abilitatideviata.ro și a rețelei APT

•1 ghid pentru formatori publicat în 500 de exemplare – ”Abilități de viață – Resurse active”.

+++++++++++++++++++++

Durata: 10 luni
Perioada de derulare: 22 ian – 21 noi 2010
Partener: DGASPC Iași
Finanțator: Uniunea Europeană – Facilitatea de Tranziţie 2007/19343.03.03 Integrarea în societate a tinerilor aparţinând minorităţilor şi grupurilor dezavantajate.
Buget: 77.857 €
Scop: Îmbunătăţirea serviciilor şi activităţilor destinate dezvoltării abilităţilor de viaţă pentru copii şi tineri aparţinând minorităţilor şi grupurilor dezavantajate, care să conducă la creşterea implicării sociale a acestora.

 

DONEAZĂ!

DEVINO VOLUNTAR!

REDIRECŢIONEAZĂ
PARTE DIN IMPOZIT

VEZI ŞI ALTE PROIECTE

2003-2005: SANSA MEA

Un proiect dezvoltat de Fundatia COTE Romania, si derulat in prezent de Fundatia DACO Romania. Scop: este mentinerea...