Obiectivele proiectului:
– 60 de elevi cu vârstele între 15-17 ani din Iași, provenind din medii defavorizate (30 provenind din familii defavorizate, 30 din centrele de plasament din județul Iași), implicati pentru o perioadă de 9 luni în conceperea și implementarea unor mici proiecte, cu impact pozitiv asupra comunității.
– minim 350 de reprezentanți ai instituțiilor, organizațiilor (care ar putea replica modelul propus de proiect) din județul Iași, informați cu privire la modelul “Si eu pot schimba ceva!” și la posibilitățile concrete de adaptare și replicare a modelului.
Rezultate obținute :
– 67 de tineri din medii defavorizate au fost sprijiniți să se implice în mod creativ în viața comunității.
– Cu ajutorul echipei de proiect și a voluntarilor aceștia au implementat 31 de mini-proiecte cu impact pozitiv asupra comunității de care au beneficiat 4109 membrii din comunitate.
– Modelul Și eu pot schimba ceva! a fost promovat în rândul a 350 de reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor relevante.
++++++++++++++++++++++++
Durata: 12 luni
Perioada de derulare: 04.11.2009-03.10.2010
Parteneri: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași și Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu”Iași.
Finanțator: Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein și Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European (Fondul ONG runda aII-a)
Buget: 56924 Euro( contribuție Fundația COTE 6038,40 Euro)
Scopul proiectului: oferirea de oportunități crescute de implicare creativă în viața comunității a elevilor, cu vârstele între 15-17 ani din județul Iași, provenind din medii defavorizate.