Împreună pentru educaţie: 2014 – în prezent

Dezvoltarea abilităților de viață și motivare pentru educație a copiilor din mediul rural
Parteneri: Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Buhalnița

”Împreună pentru educație” poate fi numit deja program de tradiție al Fundației COTE, care confirmă valoare acțiunilor pe termen lung.
Dincolo de cifre, vorbim despre copii cărora am putut să le oferim suport și activități educaționale creative, pentru îmbogățirea experienței de viață și de cunoaștere. Copii care au crescut frumos, împreună cu acest proiect care ne împlinește și ne definește activitatea din ultimii ani.

Rezultate 2014 – prezent

78 de copii, elevi în clasele IV-VIII în Școala Gimnazială ”Grigore Ureche” Cepleniță (structură a Școlii Gimnaziale ”Nicolae Iorga” Buhalnița) susținuți prin componenta Club Educațional
(50 au absolvit clasa a VIII-a, 46 au continuat studiile la liceu sau școală profesională, 20 încă elevi, în program, ediția 2023/2024_

35 dintre cei care au continuat studiile după clasa a VIII-a au fost preluați în Programul de sprijin pentru continuarea educației, inițiat în 2016 (23 – liceu, 12 – școală profesională)
13 sunt încă elevi, susținuți în ediția 2023/2024; 8 au continuat studiile după liceu (6 – studii universitare, 3-studii postliceale

Consolidarea colaborării cu actorii locali și facilitatea parteneriatului Școală-Familie-Comunitate.

Un program multianual, o poveste frumoasă, bazată pe voluntariat, care a început în 2014, când un grup de angajați dintr-o companie de IT și-a dorit să influențeze pozitiv viața copiilor din mediul rural, iar companiile i-au încurajat. SC YONDER srl (Romania) și PinkRoccade (Olanda) au susținut an de an acest progam, care continuă și în prezent.

Pandemia a fost o provocare, dar am asigurat echipamentul necesar pentru trecerea în online. O provocare pentru adaptare creativă a conținutului și modului de desfășurare a activităților, o modalitate în plus de a contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor, o oportunitate pentru voluntarii pentru care distanța Iași-Ceplenita este descurajantă.

Început ca un program afterschool, continuăm sub formă de Club educational, cu următoarea structură de activități desfășurate în timpul anului școlar și în vacanțe.
Ateliere de dezvoltare personală și motivare pentru educație
Excursii și școli de vară
Sprijin material (masă la activități, produse de igienă, pachete de Crăciun)
Ateliere tematice și Cadouri de Crăciun oferite de angajații companiei
Peste 150 de voluntari implicați

Activitățile sunt organizate cu sprijinul voluntarilor recrutați și instruiti de Fundația COTE sau prin colaborări cu alte organizații (AIESEC Iași, AMCRIS-Iasi, Caravana cu Medici, Asociatia Altair-Z Bălți)

Finanțator: SC YONDER SRL

DONEAZĂ!

DEVINO VOLUNTAR!

REDIRECŢIONEAZĂ
PARTE DIN IMPOZIT

VEZI ŞI ALTE PROIECTE

2003-2005: SANSA MEA

Un proiect dezvoltat de Fundatia COTE Romania, si derulat in prezent de Fundatia DACO Romania. Scop: este mentinerea...