2001 – 2012: Continuare de studii

Oferim:

  • Burse lunare
  • Plata taxelor școlare
  • Consiliere vocațională și psihologică
  • Oportunități de petrecere a timpului liber
  • Cazare în apartamentele fundației în perioada vacanțelor

 

INTERVIU

Ce a însemnat proiectul Continuare de studii pentru tine?

Inseamnă enorm….daca eram în sânul familiei mele nu cred că reuşeam să termin liceul, însa cu aceasta fundaţie, voi reusi să termin şi masterul, ceea ce mă va determina să aspir la un job cât mai sus şi cât mai bine plătit. Sper să fie multumiţi cei care fac aceste sacrificii pentru a ne ajuta…..

Cum apreciezi că ți-a schimbat viața faptul că ai urmat o facultate?

Apreciez foarte mult şi voi incerca foarte mult să se observe.Prin faptul că am urmat o facultate consider că mi-am schimbat percepţia despre viaţă, am acumulat tot felul de experiente plăcute şi neplacute, dar folositoare, in comunicarea cu oamenii. Sunt convins că pot ajunge foarte sus, dacă muncesc si învăţ….totul e sa vreau. M-a ajutat foarte mult şi activitatea de voluntariat. Mi-a plăcut să fac lucruri cât mai diferite, să cunosc persoane noi şi să ajut şi eu la rândul meu.

Crezi că reușita ta aduce beneficii imaginii pe care o au tinerii din centrele de plasament?

Consider ca aduce foarte multe beneficii. Mulţi oameni îşi fac o părere greşită când aud despre cineva că a trăit într-un centru de plasament. Foarte mulţi consideră că acei copi sunt proşti, inculţi, lipsiţi de orice fel de scrupule, vise şi multe altele. Însă eu aş vrea să le dovedesc că în aceste centre, pe care ei le ocolesc, sunt şi copii cu talente, care vor ceva de la viaţă. Ar fi important ca şi oamenii din România să îi susţină, nu numai cei din afară….E bine să incerce măcar să nu îi mai evite, să nu îi judece greşit, să le ofere o şansă de a arăta cum sunt cu adevărat. Chiar şi pe cei care oferă motive să nu fie priviţi cu încredere să îi inţeleagă, pentru că nu au nici o vină că sunt ceea ce sunt…

Cum te-a ajutat faptul ca ai locuit într-un apartament de tip familial?

Pot spune că mi-a prins destul de bine….Am locuit doar 4 băieţi într-un apartament cu 2 camere. Asta ne ajuta să trăim şi să învăţăm într-o atmosferă de linişte şi prietenoasă. Aproape ca într-o familie. Cât am trait într-un centru de plasament, nu prea aveam ocazia să aprind un aragaz, să platesc o intreţinere şi multe altele. Dacă acum aş avea o locuinţă a mea, aş putea avea grija de ea şi cred ca m-aş descurca destul de bine.

Acum, ca ai luat licența, ce planuri de viitor ai?

Planurile mele de viitoare înca nu sunt definitive, însa imi doresc să urmez studiile de master, după care să am o familie….În rest, voi vedea pe parcurs ce planuri imi rezervă şi viitorul. George, 23 ani (susținut de Fundația COTE din 2001).

BENEFICIARI: total 35 (pana in anul 2011)
SCOP: Facilitarea accesului la educație pentru tinerii proveniți din centrele de plasament care nu beneficiază de resurse materiale și financiare.
FINANȚATORI: Blue Heron Foundation USA, Lift the Children USA, Children on the Edge UK, Forgotten Faces Foundation, Fundatia COTE

DONEAZĂ!

DEVINO VOLUNTAR!

REDIRECŢIONEAZĂ
PARTE DIN IMPOZIT

VEZI ŞI ALTE PROIECTE

2003-2005: SANSA MEA

Un proiect dezvoltat de Fundatia COTE Romania, si derulat in prezent de Fundatia DACO Romania. Scop: este mentinerea...