1992– 2001: Integrare in comunitate a tinerilor din Centrul de Plasament Pascani

In anul 1992 cei 45 de copii din Leaganul Halaucesti Iasi au fost transferati in Casa de Copii nr. 2 Pascani.  Fundatia COTE Romania a sprijinit acest demers prin asigurarea implicarii unei echipe formate din 2 animatori si voluntari romani si englezi.  Rolul acestei echipe era de a organiza si sustine activitati care sa raspunde nevoilor emotionale si de integrare scolara si sociala a copiilor.

Din 1997 in aceasta echipa cu persoanal platit de Fundatia COTE Romania s-a alaturat un asistent social. Activitatea asistentului social sa focalizat pe identificarea familiilor celor 45 de copii si restabilirea legaturii cu parintii sau alti membri ai familiei extinse, identificarea unor familii de suport, botez, clarificarea situatiei actelor de identitate. Cei 45 de tineri au fost de programele socializare, de petrecere a timpului liber derulate de fundatie.

In anul 2001 Centrul de Plasament Pascani urma sa fie inchis. In acest context Fundatia COTE a elaborat un proiect care sa ofere o solutie pentru  cei 33 de copii ramansi in Centrul de plasament Pascani, pentru care nu a fost posibila reintegrarea in familia de origine sau integrarea in familii adoptatore. S-a dezvoltat astfel programul „Apartamente de tip familial”.

Finantator: Children on the Egde UK
Partener: Inspectoratul Scolar Judetean, Directia de Sanatate Publica, Dgaspc Iasi

DONEAZĂ!

DEVINO VOLUNTAR!

REDIRECŢIONEAZĂ
PARTE DIN IMPOZIT

VEZI ŞI ALTE PROIECTE

2003-2005: SANSA MEA

Un proiect dezvoltat de Fundatia COTE Romania, si derulat in prezent de Fundatia DACO Romania. Scop: este mentinerea...