Angajatori deschişi, tineri cărora li se oferă o şansă…

Maria are 21 de ani şi a absolvit în iunie 2007 şcoala profesională -specializarea confecţioner textile. Statura şi fizionomia sa te fac să crezi că mai are mult până la vârsta adultă şi totuşi, la ieşirea din centrul de plasament ea a început să îşi asume treptat noile responsabilităţi ale vieţii pe cont propriu.

Toate etapele demersului de căutare a unui loc de muncă – a completa un CV, a vorbi la telefon, pregătirea pentru interviu şi prezentarea în faţa angajatorului – au fost experienţe noi pe care le-a parcurs cu timiditate, nelinişte şi emoţii
Rezultatele nu au apărut imediat pentru că la interviuri nu părea persoana cea mai potrivită din cauza atitudinii sale retrase şi a nesiguranţei pe care o manifesta.

In ciuda efortului emoţional cauzat de eşecurile repetate ea a continuat procesul de căutare. Ceea ce a ajutat-o să obţină acest loc de muncă a fost atitudinea pozitivă a angajatorului. La interviu a fost abordată cu blândeţe, deschidere şi interes iar acest lucru a făcut-o să se simtă confortabil şi să dezvăluie din potenţialul său.

Angajatorul i-a oferit şansa de a se califica la locul de muncă şi a asigurat timpul necesar pentru procesul de învăţare şi acomodare. Maria are contract de muncă iar costul analizelor medicale pentru angajare a fost suportat de angajator.
I s-a dat timp să se integreze în echipă, iar ceilalţi colegi de muncă au fost îndrumaţi să o sprijine.
Acest loc de muncă reprezintă pentru Maria mai mult decât o sursă de venit constant.

El reprezintă sursa de siguranţă a zilei de mâine şi un mediu în care a găsit acceptare, înţegere şi unde a descoperit că este o persoană utilă şi valoroasă.

A fost o şansă oferită de o persoană care a privit câştigul pe termen lung şi care are acum un angajat loial, motivat să-şi menţină locul de muncă.

Şi dumneavoastră puteţi fi un astfel de angajator pentru o altă Marie!

DONEAZĂ!

DEVINO VOLUNTAR!

REDIRECŢIONEAZĂ
PARTE DIN IMPOZIT

VEZI ŞI ALTE PROIECTE

2003-2005: SANSA MEA

Un proiect dezvoltat de Fundatia COTE Romania, si derulat in prezent de Fundatia DACO Romania. Scop: este mentinerea...