Despre noi

Suntem în permanenţă interesaţi să dezvoltăm noi acţiuni care să sprijine evoluţia individuală şi să contribuie la integrarea socio-profesionala a copiilor si tinerilor vulnerabili.

De aproape 30 ani construim o punte către un viitor mai bun. Suntem în permanență interesați să găsim soluții prin care copiii și tinerii în dificultate să primească ajutorul de care au nevoie pentru a se bucura, învăța, a se dezvolta, șansa de a trăi într-o societate incluzivă şi de a deveni adulți împliniți și responsabili.

Peste 2000 de copii și tineri (din sistemul de protecție a copilului, din familii defavorizate și medii dezavantajate) din județul Iași trebuie să aibă şansa să înveţe mai bine, să câştige încrederea în sine şi în viitor, să acumuleze valori pozitive precum justiţia socială, toleranța, onestitatea, responsabilitatea, implicarea; să dobândească anumite competenţe sociale, cum ar fi – să stabilească prietenii, să facă planuri, să ia decizii, să respingă comportamentul negativ.

Astfel, copiii şi tinerii îşi pot fructifica mai bine potenţialul, devenind încrezători în ei, competenţi şi înţelegători.

VIZIUNEA NOASTRĂ

“Fiecare copil și fiecare tânăr își împlinește visele într-o societate deschisă și implicată”

MISIUNEA NOASTRĂ

Acţionăm durabil pentru incluziunea socială a copiilor şi tinerilor vulnerabili.

Dezvoltăm oportunități de educație și dezvoltare personală pentru copii și tineri din medii dezavantajate.

Sprijinim accesul la educație, sănătate, timp liber, condiții de viață decente și sigure pentru orice copil și tânăr vulnerabil.

Încurajăm toleranța, nediscriminarea, egalitatea de șanse și cetățenia activă și responsabilizarea comunității.

Valorile după care ne ghidăm

Demnitate

Suntem orientați pe recunoașterea, valorizarea și împlinirea potențialului de dezvoltare a fiecărei persoane. Promovăm importanța, demnitatea și respectul pentru fiecare om, fără discriminare.

Onestitate

Construim relații umane și profesional bazate pe sinceritate, corectitudine și integritate.

Dedicare

Suntem devotați misiunii. Credem în ceea ce facem și punem suflet în fiecare acțiune.

Profesionalism

Ne angajăm cu profesionalism și responsabilitate în tot ce întreprindem.

Participare

Susținem dreptul copiilor de a fi auziți și valorizați, de a a avea oportunități de să se descopere , să se dezvolte, să devină adulți împliniți și cetățeni responsabili.

Credem în puterea spiritului comunității și susținem capacitatea părinților, profesorilor, membrilor comunității de a crește calitatea vieții și educației.

Povestea noastră

Cum am început

În anul 1990 Doamna Anită Roddick, fondatoarea companiei The Body Shop și a fundației The Body Shop International, vizitează Leagănul și Casele de copii Preșcolari și Școlari din Localitatea Hălăucești, Jud. Iași. Se pun bazele proiectului “The Body Shop Eastern Europe Relief Drive” pentru a sprijini activ îmbunătățirea condițiilor de trai ale copiilor abandonați din cele 3 instituții de ocrotire.

1996 – Fundatia COTE a fost înregistrată ca fundaţie cu personalitate juridică romanească. Sub numele „The Body Shop Eastern Europe Relief Drive”. Fundatia COTE a continuat proiectele incepute împreună cu Body Shop International și Children on the Edge UK care, în anii ’90 au deschis portile unor centre de plasament din judetul Iasi, din dorința de a schimba în bine viețile copiilor abandonați.

Ani de provocări, de contact direct cu copii și tineri din abandonați, crescuți în condiții aproape inumane. Mulți dintre ei au făcut parte din viața și proiectele Fundației COTE până când au devenit adulți independenți și capabili să-și urmeze drumul în viață, să-și împlinească visurile ori să reușească să facă față greutăților traiului cotidian.

Pentru mulți dintre ei Fundația COTE a reprezentat un cămin, o familie temporară, un sprijin în tranziția către propriul loc în societate, ori un spațiu de descoperire, învățare din experiență și dezvoltare a potențialului propriu.
Apropare 28 de ani reușite și provocări în care zeci de specialiști, sute de voluntari, colaboratori și prieteni, donatori și sponsori au influențat viața celor peste 2000 de copii și tineri cu care am lucrat pe termen lung sau prin proiecte. Așa cum și ei ne-au influențat viața noastră.

În 2016, COTE – acronimul denumirii vechi, Children on The Edge, este transformat în nume de sine stătător.

Unde suntem acum

Integrarea socială și profesională a copiilor și tinerilor proveniți din sistemul de protecție a copilului a avut mereu o componentă educațională și dezvoltare personală pe care o dezvoltăm continuu din anul 2009 în beneficiul copiilor și tinerilor din medii dezavantajate.

De peste 14 ani suntem prezenți în școli și comunități rurale sau urbane din județul Iași pentru a contribui la incluziunea socială, creșterea calității vieții și a facilitarea accesului la educație a copiilor și tinerilor vulnerabili din mediul rural și urban.

Cum facem asta? Prin proiecte de implicare civică, cluburi educaționale, programe de educație nonformală consiliere, sprijin material și financiar pentru creșterea accesului la educație. Obiectivele activităților noastre sunt centrate pe dezvoltarea competențelor sociale și emoționale, educație pentru sănătate și stare de bine, consiliere pentru stima de sine, orientare vocațională și motivare pentru educație. Promovăm principiile educației nonformale, învățarea prin experiență, atitudinea centrată pe descoperirea punctelor forte, responsabilizarea și valorizarea fiecărui copil.

Credem în beneficiile intervențiilor pe termen lung, care ne permit să însoțim copiii pe tot parcursul gimnaziului și, mai apoi la liceu. Construim o relație școala, părinții și activăm resursele comunității locale pentru a crea un mediu incluziv, sigur și prietenos.

De 21 de ani ajutăm copii şi tineri vulnerabili

Copii ajutaţi

Tineri ajutaţi

Raport anual

Raport anual 2014

Raport anual 2013

Raport anual 2012

Raport anual 2010

Raport anual 2009